logo Digital Penang

Perniagaan Kecil Sederhana (PKS)
SME chart
Source: SMECorp

Jumlah jualan tahunan dan bilangan pekerja sepenuh masa adalah dua kriteria yang digunakan bagi menentukan definisi dengan menggunakan asas “ATAU” seperti berikut:

Bagi sektor pembuatan, PKS ditakrifkan sebagai firma yang mempunyai jualan tahunan tidak melebihi RM50 juta ATAU bilangan pekerja sepenuh masa tidak melebihi 200 orang.

Bagi sektor perkhidmatan dan sektor lain, PKS ditakrifkan sebagai firma yang mempunyai jualan tahunan tidak melebihi RM20 juta ATAU bilangan pekerja sepenuh masa tidak melebihi 75 orang.

Bantuan Yang Kami TawarkanKelas Go Digital Mikro-PKS

Kelas PERCUMA untuk memperkenalkan E-Dagang kepada pengusaha mikro dan kecil. Pelbagai topik diajar termasuk “Apakah itu E-Dagang”, “Pilih platform E-Dagang yang sesuai untuk perniagaan anda” dan “Cara-cara menggunakan pelbagai platform E-Dagang”. Kelas dalam pelbagai bahasa.

Daftar untuk mana-mana kelas yang telah dijadualkan.

Sambungan Talian Internet dan Pemasaran Digital

Sekarang adalah masa terbaik untuk mendigitalkan perniagaan anda. Daftar untuk pelbagai tawaran penyelesaian perniagaan Maxis menggunakan geran SME Digitalisation dan dapatkan penjimatan sebanyak 50%!

Daftar minat anda. Anda akan dihubungi oleh wakil perkhidmatan Maxis untuk maklumat lanjut.

Promo code: https://tinyurl.com/yjo5qouk

Muat Turun Brosur
Pesta e-Dagang

Ikut Serta Expo Usahawan PKS eBizstart secara maya pada 31 Mei 2021 secara PERCUMA. Ciri-ciri tambahan bernilai RM300 apabila anda mendaftar melalui Kempen Penang SME Go Digital. Sampaikan produk anda kepada 10 negara, 50 peserta pameran, 2000 peserta dan 500 sesi pemadanan perniagaan hanya dari rumah.

Gunakan promo kod DPE321 apabila mendaftar dengan eBizstart.

Muat Turun Brosur
Averest Insentif Kerajaan Negeri RM1,000

Daftar dengan Averest melalui Kempen Penang SME Go Digital untuk mendapatkan diskaun 50%. Sampaikan produk anda kepada beribu-ribu perniagaan berdaftar tempatan mahupun antarabangsa. +800 pelawat unik laman web setiap hari dan 2+ juta pandangan produk setiap tahun.

Gunakan promo kod DGPG50 untuk dapatkan diskaun 50%.

Muat Turun Brosur
Insentif Kerajaan Negeri RM1,000

Mohon untuk insentif sebanyak RM1,000 dari Kerajaan Negeri Pulau Pinang melalui Bantuan Khas Kewangan (BKK) apabila anda menjual menggunakan aplikasi Business-to-Business (B2B).

Maklumat lanjut dan mohon di sini: https://rvzwb90plc.jiandaoyun.com/f/603dc5a86bdefd000796c556

Muat Turun Brosur
Penyelesaian Digital

Gunakan peruntukan geran PENJANA sebanyak RM5,000 apabila melanggang perkhidmatan Penyedia Penyelesaian Teknologi di Pulau Pinang. 7 bidang digitalisasi yang dirangkumi: Sistem Sumber Manusia, Sistem Perolehan, Sistem perakaunan dan pencukaian, Sistem ‘Electronic Point of Sales’ (e-POS), E-Dagang, Pemasaran Digital dan Kerja Jarak Jauh.

Hubungi mana-mana Penyedia Penyelesaian Teknologi yang disenaraikan untuk maklumat lajut.logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo